۱۵ روش مقابله با تقلب در امتحان
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
۱۵ روش مقابله با تقلب در امتحان
نوشته شده در جمعه 29 آبان 1394
بازدید : 1365
نویسنده : MR ARC

همان‌طور که قبلاً هم گفتم بهترین راه مقابله با تقلب پیشگیری است یعنی باید کاری کنیم که تقلب به وجود نیاید پیشنهاد می‌کنم فایل عوامل تقلب در امتحان را گوش دهید
به‌هرحال فرض را بر این می‌گذاریم که به هر دلیلی دانش‌آموزان و دانشجویان در زمان امتحان قصد تقلب دارند. من به شما خواهم گفت که چگونه مانع تقلب در امتحان شوید

۱- کمک از همکاران بااقتدار:

اگر شما از آن دست معلم‌ها یا اساتید هستید که مخاطبین با شما زیادی راحت هستند و شما شباهتی ندارید توصیه می‌کنم از یک فرد بااقتدار برای مراقبت از جلسه‌ی امتحان کمک بگیرید. چون شما در جلسه‌ی امتحان هرچقدر که خودتان را جدی بگیرید فایده‌ای نخواهد داشت. به‌قول‌معروف دست شما رو شده است و ممکن است دانشجویان بدون ترس از شما تقلب کنند. این کار نه‌تنها نتایج امتحان را بی‌فایده می‌کند بلکه به شخصیت شما هم آسیب می‌زند. در محصول آموزشی مدیریت حرفه‌ای کلاس به‌طور مفصل به این موضوع پرداخته‌ام که چه‌کار کنیم تا هم دانش‌آموزان روی ما حساب کنند و هم بی‌نظمی‌ها از بین بروند. می‌توانید این محصول آموزشی رو از سایت روش تدریس تهیه کنید.

۲- یادآوری مسائل اخلاقی

بیدار کردن وجدان دانش‌آموزان در بسیاری از مواقع کارساز است. همین‌که از قبل به آن‌ها آموزش دهیم که تقلب کار غیراخلاقی است بسیاری از دانش‌آموزان باادب را قانع می‌کند که تحت هیچ شرایطی تقلب نکنند. باید بررسی کنیم و ببینیم با چه شیوه‌ای می‌توانیم احساسات مخاطبان را تحریک کنیم تا دست به تقلب نزنند. مثلاً برای بچه پسرها می‌توانیم بگوییم شما مرد شده‌اید و مردی که تقلب می‌کند دیگر مرد نیست؛ و برای هر سن و جنسی به اقتضای شرایط می‌توانیم چنین جملاتی به کار ببریم.

۳- آخر کلاس بایستیم:

این از بهترین فرمول‌ها در زمان مراقبت از امتحان است. دانش‌آموزان یا دانشجویان متقلب معمولاً قبل از تقلب سرشان را بالا می‌آورند تا موقعیت مراقب را نگاه کنند، بعد اگر حواس مراقب امتحان نبود تقلب کنند. خب زمانی که شما در آخر کلاس باشید. فرد متقلب مجبور است برای دانستن موقعیت شما به‌صورت کامل سرش را برگرداند و شما خیلی راحت متوجه می‌شوید که چه کسانی قصد تقلب دارند. خاصیت دیگر آخر کلاس این است که حتی اگر شما واقعاً حواستان پرت هم باشد مخاطب حس می‌کند که شما دارید به او نگاه می‌کنید و نمی‌تواند تقلب کند

۴- شناسایی چهره‌های مضطرب:

فقط کافی است نگاهی به چهره‌ی کسانی که امتحان می‌دهند بی اندازید. بعضی آرام و راحت هستند و بعضی خیلی مضطرب. قدیم‌ها این‌طور بود که کسانی که خیلی درس‌خوانده بودند با آرامش در سر جلسه حاضر می‌شدند و کسانی که به امید تقلب به همراه برگه‌های تقلب وارد جلسه می‌شدند خیلی مضطرب بودند و از روی چهره‌ها می‌شد تشخیص داد چه کسی قصد تقلب دارد و چه کسی نه؛ اما اکنون متقلب‌ها خیلی حرفه‌ای شده‌اند و معمولاً از سایرین هم آرام‌تر هستند. پس اگر دانش‌آموز برای اولین دارد تقلب می‌کند می‌شود از اضطراب بیش‌ازاندازه اش در امتحان تشخیص داد.

۵- به مکث‌ها و بی‌تحرکی‌های طولانی شک کنید.

اگر مشاهده کردید که کسی به مدت طولانی به‌جایی خاص خیره شده می‌توانید شک کنید که یا در حال تقلب است یا قصد تقلب دارد. مثل در یک جلسه‌ی امتحان دیدم یک نفر به پنجره خیره شده است. خیلی دوست داشتم ببینم چه چیزی این‌قدر موردتوجه بوده. جلوتر رفتم و چیز خاصی ندیدم بعد دیدم یک جزوه لب طاقچه‌ی پنجره به‌صورت بازشده قرار دارد. ولی با توجه به زاویه‌ی دید دانش‌آموز به‌هیچ‌عنوان امکان تقلب وجود نداشت. رفتم کنار دانش‌آموز و از زاویه‌ی او به پنجره خیره شدم باکمال تعجب دیدم عکس جزوه در شیشه می‌افتد و از انعکاس شیشه مطالب را مطالعه می‌کند. از او پرسیدم این نوشته‌ها که برعکسن چطوری می تونی بخونی گفت چی آقا؟ من؟ من هم باکمال آرامش جزوا ش را بستم

۶- استفاده از دوربین

اگر بتوانید از دوربین‌های مداربسته استفاده کنید تقلب کردن بسیار سخت می‌شود. در یک موسسه‌ی زبان این کار انجام می‌شود و هیچ مراقبی در سر جلسه نیست و دوربین‌ها کار مراقبت را انجام می‌دهند. جالب اینجاست که میزان تقلب در این موسسه نزدیک به صفر است.

۷- چیدمان و نوع نشستن

این هم یک روش قدیمی و پرکاربرد است که دانش‌آموزان تا حد ممکن از هم دور باشند تا امکان مشورت وجود نداشته باشد.

۸- شناسایی افراد سابقه‌دار

طبق آنچه در مقاله‌ی عوامل تقلب در امتحان گفتم. برخی به تقلب عادت کرده‌اند و در همه‌ی امتحانات تقلب می‌کنند. بهتر است این افراد را شناسایی کنیم و سختگیری بیشتری برای آنان داشته باشیم.

۹- طرح چند نوع سؤال

اگر حوصله کنیم و چند نوع سؤال طرح کنیم و یا اینکه یک نوع سؤال داشته باشیم و فقط شماره‌ی سؤال‌ها را عوض کنیم تا حدود زیادی تقلب را سخت کرده‌ایم

۱۰- موبایل ممنوع

بهترین راه مبارزه با تقلب‌های موبایلی این است که آوردن موبایل در جلسه‌ی امتحان ممنوع باشد. مگر غیرازاین است که موبایل یک وسیله‌ی ارتباطی است. مگر ارتباط با دیگران در جلسه‌ی امتحان ممنوع نیست. خب پس داشتن موبایل به هر بهانه‌ای باید در جلسه ممنوع باشد.

۱۱- یا تهدید نکنید یا تهدیدات خودتان را عملی کنید

خیلی از مراقبین فریاد می‌زنند که فلانی اگه یه بار دیگه تقلب کنی برگه‌ات رو پاره می‌کنم. بعد فلانی تقلب می‌کند و برگه‌اش پاره نمی‌شود! این خوب نیست. اولاً با تفکر تهدید کنید و بعد تهدید خودتان را عملی کنید؛ یعنی تهدیدی بکنید که واقعاً بتوانید به آن عمل کنید چون از قدیم گفتن سنگ بزرگ نشانه‌ی نزدن است.

۱۲- اولین آزمون را جدی بگیرید.

در زمان امتحانات اولین امتحان خیلی مهم است. اگر در اولین امتحان دانشجویان طعم شیرین تقلب را بچشند کار خیلی سخت می‌شود؛ و ممکن است در امتحانات بعد به امید تقلب در جلسه حاضر شوند.

***********************************

خب هر آنچه تا اینجا گفته شد مربوط به آزمون‌های کتبی بود
اما برخی تقلب‌ها در کار عملی‌ها و در زمان تحویل پروژه صورت می‌گیرد که فقط به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنم.

۱۳- سی دی خالی

حتماً وقتی یک سی دی به‌عنوان گزارش از کسی تحویل می‌گیرید دقت کنید که پر باشد. چون متأسفانه دانشجویان یک سی دی خالی تحویل شما می‌دهند؛ و وای به‌روزی که شما هرگز آن‌ها را چک نکنید. بعد می‌روند و همه جار می‌زنند که ما به فلانی سی دی خالی دادیم و نفهمید. این خیلی برای شما گران تمام می‌شود. بهتر است به‌محض اینکه سی دی را تحویل می‌گیرید آن را چک کنید. در سایت روش تدریس یک تصویر گذاشته‌ام و تفاوت سی دی خالی با سی دی پر را گفته‌ام. حتی اگر بعد از تحویل در خانه متوجه شوید که سی دی خالی است. بازهم کار از کار گذشته است چون دانشجو خیلی راحت می‌گوید ببخشید استاد رایت نشده هفته‌ی آینده برایتان می‌آورم و به همین راحتی یکی دو هفته بیشتر از دیگران برای انجام پروژه وقت خواهد داشت.

تفاوت-سی-دی-پر-با-سی-دی-خالی

۱۴- ایمیل خالی

برخی دانشجویان محترم. برای برخی اساتید محترم یک ایمیل می‌فرستند با این عنوان: کار عملی درس فلان تهیه کنند فلانی. بعد چون می‌دانند هیچ‌وقت استاد ایمیل‌ها را باز نمی‌کند. هیچ محتوایی در ایمیل قرار نمی‌دهند. پس حتماً ایمیل‌ها را بازکنید.

۱۵- فایل زیپ شده‌ی خالی

در مرحله‌ی بعد باز دانشجویان متقلب‌تر در آن ایمیل مذکور یک فایل زیپ خالی پیوست می‌کنند و چون می‌دانند استاد هیچ‌وقت فایل زیپ را بازنخواهد کرد هیچ محتوایی در آن قرار نمی‌دهند. پس حتماً فایل‌های زیپ را اکسترکت کنید.
خب با این شرایط شما مسلح شده‌اید که به جنگ تقلب بروید. باید به شما بگویم هر چه پیش برویم روش‌های تقلب پیچیده‌تر و حرفه‌ای‌تر می‌شود و طبق قانون طبیعت همیشه اساتید و معلمان یک گام از مخاطبان خودشان عقب‌تر هستند. پس بیایید کاری کنیم که تقلب معنایی نداشته باشد.
بازهم تأکید می‌کنم ایمان‌دارم می‌شود کاری کرد که هیچ‌کس در امتحان تقلب نکند
و ایمان‌دارم اگر هر کس آنچه را که دوست دارد یاد بگیرد تقلب در امتحان بی‌معنی می‌شود
ممنون که به این فایل صوتی گوش دادید
موفق و پیروز باشید
به امید دیدار
امضا محمد حافظی نژاد




:: موضوعات مرتبط: روش تدریس , ,
:: برچسب‌ها: ۱۵ روش مقابله با تقلب در امتحان ,



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: